Partner Autós Iskola Marcali

8700 Marcali Rákóczi u. 6 - 10szám. Telefon: 85/311-129, 06/70 3311608

Partner az úton, partner a képzésben!

 

Tisztelt érdeklődő !

Néhány gondolat autósiskola választás előtt:

Milyen szempontok alapján válasszunk autósiskolát?

Én mindenképpen azt ajánlanám, hogy vegyük figyelembe az ismerősök, rokonok, barátok véleményét. Kérdezzük meg őket, hogy hol vizsgáztak, meg voltak-e elégedve a szolgáltatással? Milyen szolgáltatásokat nyújt a kiszemelt autósiskola? Mennyi időt "rabol" el a napomból egy egy vezetési alkalom? Mennyi plusz költséggel jár az iskolába / vezetésre való ingázás?

Ezeken felül a legfőbb tanácsom az, hogy ne higgyen a meséknek. Felnőtt ember ne hagyja hogy "hihetetlen" ajánlatokkal megetessék! Gondolkozzon, számoljon utána hogy pl. átlag autó, városi forgalomban, óránként 800-1000 forint értékű benzint fogyaszt el. Aztán ezt az autót szervizelni kell, kötelező biztosítást kell rá fizetni, sok esetben a havi törlesztő részletét is ki kell gazdálkodni. Ez az összeg durván megegyezik a fogyasztásnál kalkulált 900-1100 forinttal. Egyszerű fejszámolás csupán óránként 1800-2500 forint költsége van annak hogy Ön vezet. Mennyi is egy óra a választott iskolánál? Ha az óradíj e között a két szám között van, uram bocsá' kevesebb is, akkor az oktató ingyen dolgozik? És Ön dolgozna ingyen??? Mégis hogyan lehet egy ilyen autósiskola gazdaságos? Egyik lehetőségük hogy, spórolnak a megtett kilométerekkel! Ezt hogyan lehet? Végtelenül egyszerű! Egy keveset vezetünk, aztán jó sokat beszélgetünk róla, és hipp-hopp máris eltelt egy óra!

A másik gyakorta alkalmazott módszer, hogy a kötelező 30 óra alatt nem lelkiismeretesen készítik fel a tanulót a vizsgákra, aztán bukás esetén pótórát kell venni. Aztán természetesen a pótóra jóval drágább, mint az akciós áron adott óra.

…és még néhány gondolat a szuper akciós becsalogatási módszerről!

A "trükkös" autósiskolák rájöttek arra, hogy nem elég kedvező ajánlatokkal, ingyenes elméleti tanfolyamokkal becsalogatni az embereket az utcáról, meg is kellene tartani a "fejős teheneket".

Pedig az emberek nem hülyék, mert pl. ha én egyszer egy olyan fodrászhoz térek be akinek nem vagyok megelégedve a hajvágásával, legközelebb nem fogom őt választani. Igen ám de jogosítványt többnyire egyszer csinál az ember az életben! Sajnos az a tapasztalat hogy a tanulók több bukás után, esetleg több százezer forint lefejése után döbbennek rá, hogy rossz lóra tettek! Ilyenkor próbálnak másik autósiskolához átmenni.

Itt jön az "akciós" autósiskola trükkje! Közli a tanulóval, hogy csak abban az esetben adja ki a tanuló áthelyezéséhez szükséges papírokat, ha bánatpénzt, vagy máshol kauciónak hívott több tízezer forintos összeget fizet! Általában a tanulószerződés apró betűs pontjaira hivatkoznak ha a tanuló nem hajlandó fizetni! Sőt! Volt már olyan iskolavezető aki perrel, bírósági eljárással fenyegette meg a tanítványát ha nem fizet!

Mi is az igazság? A tanuló ha nem elégedett a képzőszerv szolgáltatásával, mert azt nem a vállalkozási feltételek szerint teljesíti, felbonthatja a szerződést jogi következmények nélkül. Miért? A tanuló nem szegi meg ezzel egyoldalúan a tanulószerződést, hiszen ő a vezetési órákra eljárt, az elméleti képzésen megjelent. Ez esetben az iskolavezetők által fenyegetően hangoztatott egyoldalú szerződésszegés nem valósul meg. Legalábbis nem a tanuló oldaláról, hanem igenis a képzőszerv oldaláról.

Egyszóval a tanuló áthelyezőt, mindennemű anyagi ellenszolgáltatás nélkül (3 munkanapon belül) a képzőszervnek KI KELL ADNIA! Amennyiben mégis valamilyen "kártérítési" igénye van a tanuló felé azt a bíróságon, polgári peres eljárás keretein belül érvényesítheti! Ide tartozik az elmaradt vizsgadíj vagy a tanórák késedelmes befizetése esetben jelentkező tartozás, az elmaradt haszon nem!

…úgy érzem, elgondolkodtató és megszívlelendő mondatok ezek…!